Emel Başdoğan

Emel Başdoğan, eğitimini İstanbul Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Boğaziçi, Viyana, Paris Nannterre Üniversitelerinin biyoloji, sosyoloji ve felsefe bölümlerinde sürdürdü. Mehmet Güleryüz atölyesi ve Paris’te resim eğitimi aldı. İlgilendiği konular, “İyi, katkısız gıda” ve “kilo kontrolü”dür. Televizyonda “Lezzet, sağlık ve düşük kalori bir arada olabilir” anlayışıyla çeşitli yemek programları yaptı. Türkiye’nin ilk yemek dergisini çıkardı, ilk pastacılık ansiklopedisini yayımladı. Çeşitli dergilerde yazdığı beslenme makalelerinin yanı sıra on adet yemek ve pasta kitabının yazarıdır. Temalı pasta yapımını öğreten ilk Türkçe kitabı yazdı. Dünyadaki eğitimli ilk sekiz food stylist’ten biridir. 1997 yılında Türkiye’de ve dünyada hiçbir sanayi ürün kullanmadan üretim yapan ilk pasta butiğini kurdu. Obeziteyi sağlık ve lezzetle durduracak yenilikçi bir ürün yelpazesi geliştirdi. Eczacılara ve doktorlara yönelik kilo kontrolüyle ilgili konferanslar düzenledi. BBC’de yayımlanan The Great British Bake Off’un Türkiye versiyonunda jüri görevini üstlendi. Çok iyi seviyede Almanca, İngilizce ve Fransızca bilen Emel Başdoğan bir kız çocuk annesi.

Top